Oud Zonnehoven‎ > ‎

Energiebesparing in eigen huis

Geplaatst 9 dec. 2009 06:16 door Onbekende gebruiker   [ 19 mei 2010 06:27 bijgewerkt door Adri Ros ]

De komende maanden kunnen erg interessant worden voor iedereen die nu eens echt flink energie wil gaan besparen: Vanaf begin 2010 start de gemeente Deventer een proefproject op concrete energiebezuiniging. Wij houden je op de hoogte als het echt zover is ! 

Energieaanpak woningen

Voorlichting en informatie over energiebesparing en duurzame energie is een essentieel onderdeel van het pilotproject van de gemeente Deventer. Men denkt daarbij aan een wijkgerichte startbijeenkomst en inloop/infoavonden (in de Hoven), huisbezoek voor een eerste, algemene Energieadvies. Ook wordt gedacht aan het inrichten van "voorbeeldwoningen" waarin diverse maatregelen (dak/muur/vloer-isolatie, HR++-glas etc.) zichtbaar worden.

Energieservicepunt

Via een website, e-mailadres en telefoonnummer wordt  hulp gegeven en advies geregeld bij alle vragen in verband met  offertes, subsidies, leningen, vergunningen etc..Er komt een "energie-regisseur" die woningeigenaren stimuleert en begeleidt in het hele traject van maatwerkadvies naar  keuze van maatregelen, van aannemers, de uitvoering van maatregelen en controle op uitvoering. Zie ook dit filmpje van MeerMetMinder:

MeerMetMinder-project


Maatwerkadvies met korting

Korting op de kosten van een professioneel rapport over alle mogelijke maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie op maat gemaakt per huishouden. De instelling van een gemeentelijke leningsregeling:  met een lage rente om de investeringen zo aantrekkelijk mogelijk te maken (Zie deze landelijke regelingen). Het plaatselijk bedrijfsleven wordt uitgenodigd hun diensten aan te bieden voor de uitvoering van de maatregelen, mits ze daartoe zijn gecertificeerd.

Het pilot-project loopt van januari 2010 t/m juni 2011. Het doel  is 30%  energiebesparing en duurzame energiemaatregelen bij minimaal 100 woningen.

 

Comments