Oud Zonnehoven‎ > ‎

Deventer Courant over de Zonnehoven

Geplaatst 21 sep. 2009 08:19 door Adri Ros
Deventer Courant
De Worp : tien jaar zonne-energie in overvloed

Deventer, dinsdag 24 maart 2019 - Vanavond word in de Hoven een massaal buurtfeest gehouden ter ere van het 10-jarig bestaan van het begin van de lokale zonne-energie opwekking in de wijk.

Alle zonnepanelen op het dak van het buurthuis zijn versierd met 600 gekleurde led-lampjes. Tesamen met de bijna 700 daken van bewoners met zonnepanelen op het dak, straalt de doorbraak van de zonne-energie in deze knusse Deventerse wijk de bezoekers tegemoet.
Er wordt rekening gehouden met de komst van meer dan 10.000 bezoekers : “En dan moet je nog weten dat vanavond alle stroom voor de podia, de verlichting èn de catering, helemaal afkomstig is van door ons zelf opgewekte zonne-energie . Wie had dat ooit kunnen bedenken tien jaar geleden!”, aldus de enthousiaste voorzitter van de buurtvereniging.

Bewoners en Wijkaanpak waren het begin

Dankzij de doortastende aanpak van een groepje bewoners in samenwerking met buurthuis, gemeente Deventer en enkele duurzame banken werden eind 2009, na amper 6 maanden overleg, de eerste zonnepanelen op het dak van het Hovenhuus gelegd. Tegelijk werd verderop in de wijk een tiental particuliere daken aangepakt: door de samenwerking kon men aanzienlijk besparen op de inkoop en op de montagekosten. De enorme stijging van de energieprijzen na 2010 zorgden er daarna voor dat vele anderen dit goede voorbeeld snel volgden
Comments