Nieuws & Agenda‎ > ‎

Zonnepanelen-subsidie Provincie Overijssel

Geplaatst 24 feb. 2010 13:30 door Onbekende gebruiker   [ 16 okt. 2010 05:08 bijgewerkt ]

De provincie Overijssel heeft begin 2010 haar subsidieregeling “Duurzame energie en energiebesparing Overijssel” aangepast. Hierdoor kunnen individuele bewoners via taakgroep Zonnehoven een aanvraag indienen voor subsidie op de aankoop van zonnepanelen.

 Tussen 35 & 40 % subsidie op aankoop

Deze subsidie is een "tender", wat zoveel betekent als dat onze gezamenlijke aanvrage en project, zal concurreren met andere project-aanvragen. In de praktijk gaat het om een subsidie tussen 35 en 40 % op de aanschaf. Deze subsidie mag niet samen ontvangen worden met de SDE-subsidie (zie 2e deel van deze mail).  

 Voor- en nadelen ten opzichte SDE

Een snelle vergelijking in onze QuickScan-spreadsheet toont onderstaande cijfers. Wij zien veel voordelen ten opzicht van de SDE: A – Lage(re) aankoopkosten, dus makkelijker te starten, B - Geschikt voor minder dan 6 panelen (SDE pas vanaf 6) en C - Geen extra eisen zoals bij de SDE, dus geen Brutoproductiemeter en geen jaarlijkse meetkosten.?ui=2&view=att&th=127003deae6201c7&attid=0.1&disp=attd&realattid=ii_127003deae6201c7&zw

Voordeel van de SDE is dat u na 15 jaar hoogstwaarschijnlijk meer euro's heeft verdiend. Omdat de SDE ook ná de terugverdientijd van de panelen (10-11 jr), tot het 15e jaar door blijft gaan met het subsidiëren van het verschil tussen de kWh-prijs en €0,474.

Grootste nadeel is dat het ook hier, net als bij de SDE, een soort loterij is. Pas op het moment dat we daadwerkelijk overgaan tot aankoop, moet er definitief beslist worden of men plaatst of niet. Wij adviseren daarom voor beide subsidies in te schrijven, dus zowel SDE als de Provincie.

Meedoen ? Bel of mail ons vóór 1 maart !

De provincie verlangt van ons op (of rond) 1 maart een lijst van minimaal zeventien huishoudens die van plan zijn dit jaar zonnepanelen te plaatsen. Op die manier wil zij peilen hoe serieus en daadkrachtig ons project is, voor men met ons project in zee gaat. Daarna krijgen we nog wel aantal maanden de tijd om zoveel mogelijk andere huishoudens, ook buiten de Worp, te vinden.

Er is dus plots veel haast bij ! Dat hadden wij ook liever anders gezien, maar deze kans is te mooi om te laten schieten. Dus mocht u kandidaat willen zijn, mail of bel ons dan op en geef ons uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en geplande aantal zonnepanelen door. 

Op ons mailadres info@zonnehoven.nl of tussen 19.00 en 21.00 op telefoonnummer 0570-644840 of 0570-640562.

Comments