Nieuws & Agenda‎ > ‎

Zonnepanelen in de versnelling

Op de Quickscan-avond 17 januari j.l. hebben zo'n vijfentwintig bewoners samen hun zonnepaneel-plannen besproken. Op vier thema-tafels gingen zij in gesprek met medewerkers van de taakgroep over vier verschillende onderwerpen( zie ook het bericht : Quickscan avond, Zonnepanelen op je dak ). Om de twintig minuten verwisselden bewoners van tafel, als ze dat wilden. Deze aanpak beviel erg goed: iedereen kreeg voldoende aandacht voor zijn/haar persoonlijke vragen, de anderen aan de tafel luisterden en praten geïnteresseerd mee en konden zo van elkaars situatie leren. Leerzaam & gezellig tegelijkertijd, een ideale werkvorm, voor herhaling vatbaar !

Oprichting collectieve inkoopgroepen

In de nabespreking bleek dat sommige mensen meer vaart willen met de zonnepanelen. Ook wij willen dat graag, maar hebben niet alles in de hand. De toekenning van de SDE-subsidie is bijvoorbeeld pas op zijn vroegst 1 juni bekend; de afgelopen 2 jaar was dat zelfs september. We willen er wel alles aan doen om klaar te staan zodra de subsidies toegekend zijn. Daarom openen we binnenkort een
aanmeldingsformulier voor iedereen die mee wil doen aan het gezamenlijk inkopen van Zonnepanelen. Er kunnen meerdere inkoopgroepen ontstaan, afhankelijk van de wensen van de deelnemers. 

Tegelijkertijd gaan we komende drie maanden in overleg met diverse leveranciers en installateurs om te kijken hoe we de best mogelijke offertes kunnen krijgen. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe beter de offertes kunnen worden. Op deze site gaan we bijhouden hoeveel mensen & zonnepanelen zich inschrijven. En welke kortingen we kunnen krijgen bij welke aantallen zonnepanelen. 

Een ander deel van de taakgroep gaat werken aan plannen voor gezamenlijke grote daken, waarop mensen een x-aantal zonnepanelen financieren. Op deze manier krijgen ook bewoners met ongunstige daken of flatbewoners kans op eigen zonnepanelen. 

Comments