Nieuws & Agenda‎ > ‎

Zonnehoven tekent intentieverklaring met Deventers bedrijf ISS

Geplaatst 11 nov. 2010 02:35 door Onbekende gebruiker   [ 24 nov. 2010 04:44 bijgewerkt door Adri Ros ]

De zon gaat schijnen over Deventer, vooral over de Worp waar ruim een jaar terug enkele bewoners de taakgroep Zonnehoven oprichtten. Mede geïnspireerd door Transition Town Deventer, met hulp van de gemeentelijke Wijkaanpak en vanaf het allereerste begin gesteund door voortdurend enthousiaste reacties.  Onze droom en harde werken worden nu werkelijkheid: zoveel mogelijk huishoudens met zonnepanelen op hun daken.

Op woensdag 10 november 2010 heeft de inmiddels een stichting geworden Zonnehoven een intentieverklaring getekend met Independent Solar Systems (ISS). Hierin geven zij hun goede wil aan tot hechte samenwerking met elkaar en met alle deelnemers tijdens de realisering van het project Zonnehoven. Adri Ros, secretaris van Zonnehoven (links op de foto) en Ferdi Hummelink van ISS tekenen de intentieverklaring op een voorbeeld van een zonnepaneel van het Duitse bedrijf Schüco, zoals deze vanaf 1 maart in het project geplaatst gaan worden

Zonnehoven kiest voor prijs, kwaliteit en service van ISS

ISS is gekozen uit achttien aanbieders van zonnepanelen. De keuze om samen te werken met dit bedrijf uit Deventer, waarvan de wortels op de Worp liggen, was niet zo moeilijk. ‘De keuze was vooral gericht op een mooie prijs bij een goede kwaliteit en service’ aldus Adri Ros van Stichting Zonnehoven. ‘We hebben hier heel hard aan gewerkt en we zijn trots dat we met elkaar een mooie samenwerking kunnen aangaan met ISS’.

Zonnehoven wil onder andere op de kosten kunnen besparen door het voor deelnemers zo gemakkelijk mogelijk te maken om een stuk zelfwerkzaamheid zelf te doen of te regelen. Het feit dat ISS een bedrijf uit Deventer is én dat zij veel ervaring hebben met bewonersprojecten speelde dus een grote rol in de besluitvorming. Gezien verder het feit dat ISS tevens hoorde bij de drie aanbieders met de laagste prijzen èn daarbij de beste kwaliteit panelen aanbied, is de keuze op ISS gevallen.

Informatiepakket midden november in de brievenbus

De bijna 70 deelnemers krijgen half november de offerte van ISS met alle gegevens over materialen, prijzen, installatie en garanties in de brievenbus. Daarbij voegt Zonnehoven een brief met verantwoording over het keuzeproces en een subsidiereglement.

Verbeter & Bespaar, het Deventer Energieproject, voegt daaraan nog de procedure van de duurzaamheidslening toe. Eind november zullen al deze stukken toegelicht worden door de betrokken organisaties. In een bijeenkomst voor alle deelnemers van project Zonnehoven. Op deze avond kunnen ook de eerste afspraken gepland worden voor de gratis dak/huis-rapporten van ISS.

Inschrijving geopend voor nieuwe deelnemers

Met behulp van subsidie van de Provincie Overijssel kunnen ruim 70 huishoudens met een flinke korting van 35% op de hardware, zonnepanelen aanschaffen die afkomstig zijn van ISS. Doordat de aanbieding van ISS scherper is dan Zonnehoven voor ogen had in april 2010, is er extra ruimte voor nieuwe deelnemers. Dus wanneer je ook zonnepanelen op je dak wilt, kun je met Zonnehoven meedoen mits je snel bent! De Provinciale Subsidie biedt nog ruimte voor een klein aantal mensen. Daarnaast kun je sowieso meedoen met de inkoop van deze prachtig, goedkope en kwalitatief hoogwaardige Duitse zonnepanelen. Schrijf je dan in: surf in de linkerkolom naar het onderste paneeltje: 'Wachtlijst Zonnepanelen'.

"Als de panelen straks liggen zal Deventer glimmen van zonnepanelen en van trots!"

ISS verheugd met eerste grote particuliere project in Deventer sinds jaren

intentieverklaring_3-10nov2010_webIndependent Solar Systems (ISS) is zeer verheugd samen te werken met Zonnehoven. Het bedrijf is gehuisvest in de voormalige melkfabriek in Colmschate, naast het stationnetje. De kern wordt gevormd door werknemers die al ruim 20 jaar zonnestroomsystemen hebben geleverd aan particulieren. Via projecten als Vereniging Zonnestroom en NuZon (ism NUON) hebben zij al in de jaren negentig, zo’n 2.000 particulieren voorzien van zonnepanelen. Voor een groot deel daarvan is ook de montage verzorgd.

Door het, marginale beleid van de Nederlandse overheid, zeker ten opzichte van andere EU-landen, kwamen deze projecten hierna jarenlang niet meer van de grond. Het Zonnehovenproject is de eerste sinds lange tijd, en in dat opzicht uniek.

Project Zonnehoven past prachtig in bedrijfsfilosofie ISS

Speeltuin Wychen - project ISS, 2010

De samenwerking met Zonnehoven past heel goed in de bedrijfsfilosofie van ISS: kleinschalig denken, regionaal opereren en flexibiliteit naar de klant. Volgens ISS moeten zonnestroomprojecten van onderaf, door particulieren, voor de echte omwenteling zorgen binnen de wereld van energie. De energieopwekking moet loskomen van de monopolies die de huidige energiebedrijven hebben, waarbij niet-duurzame aspecten nog te vaak de doorslag geven.

Maak mensen zelf verantwoordelijk voor de opwekking tegen een redelijke prijs en bewustwording en duurzaamheid zijn plotseling binnen handbereik; daar kan geen overheidscampagne tegenop.

Comments