Nieuws & Agenda‎ > ‎

Zonnehoven steunt Solar Days op 14 &15 Mei

Geplaatst 16 feb. 2011 02:36 door Onbekende gebruiker   [ 16 feb. 2011 03:34 bijgewerkt ]
De Zonsectie van ODE en DuurzameBuren nodigen iedereen uit met een huis, school, schuur of bedrijfsdak met zonnepanelen erop, om deze op 14 en/of 15 mei aanstaande open te stellen. Voor mensen die interesse hebben in zonnepanelen en graag uit eerstehand willen weten hoe dat in de praktijk gaat en wat de ervaringen zijn. Aanmelden kan via de website van SolarDays. Dan nemen zij zo snel mogelijk contact met je op om je van verdere informatie te voorzien.

Duurzame Energie in Deventer groeit spectaculair in 2011!

Zonnehoven vraagt haar deelnemers om zich aan te melden bij Solar Days èn bij Zonnehoven. Zeg 2-3 huizen per wijk en dan zorgen wij samen met Solar Days en met ISS voor steun, info en bekendheid. In ieder geval zal er een Googlemap gemaakt worden met daarop de plaatsen in de stad en hoeveel Zonnestroom daar wordt geproduceerd. We zoeken ook samenwerking met het Zonnepanelen-project van Deventer wat momenteel op 70 gemeentepanden in aanbouw is. We willen de groei van PV in de stad zichtbaar maken want die is dit jaar spectaculair te noemen ;-))

8.000 evenementen in 17 landen

De nationale campagne Solar Days sluit voor de vierde keer aan bij de European Solar Days campagne. Deze is uitgegroeid tot de meest succesvolle campagne in Europa om het gebruik van zonne-energie onder de aandacht te brengen en te stimuleren. Er worden meer dan 8.000 verschillende evenementen georganiseerd in 17 Europese landen met zonne-energie - ten behoeve van verwarming en elektriciteit - in de hoofdrol.

In Nederland worden de Solar Days georganiseerd door verschillende belangenorganisaties, waaronder Holland Solar, de branchevereniging voor de zonne-energiesector, ODE, de belangenvereniging voor gebruikers van duurzame energie en producenten van zonnestroom, Uneto-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiesector. Solar Magazine, het vaktijdschrift over zonne-energie in Nederland, ondersteunt de campagne als media partner.

Aanmelden graag voor eind maart

Om je als deelnemer aan de Open Huizen op te geven, moet je je gegevens invullen op een internet-formulier. Je naam, adres en woonplaats gegevens zijn nodig om geïnteresseerden naar je Open Huis te dirigeren en om te zijner tijd promotie materiaal naar je op te kunnen sturen.

Mocht je om privacy redenen niet met naam en adres op de kaart willen komen, dan kun je er voor kiezen om in plaats daarvan een telefoonnummer op te geven, zodat mensen een afspraak met je kunnen maken.

Het moment van openstelling bepaal je zelf. Dat kunnen er meerdere zijn, als ze maar vallen in het weekend van zaterdag 14 t/m zondag 15 mei 2011. Je kunt je tot eind maart aanmelden. Dan sluit de inschrijving en gaan wij bij ODE aan de slag om mee te helpen bezoekers voor uw Open Huis te werven.

Comments