Nieuws & Agenda‎ > ‎

Zonnehoven met prachtig zonnetje op Worpfeest

Geplaatst 28 sep. 2010 07:28 door Onbekende gebruiker   [ 19 okt. 2010 02:40 bijgewerkt ]
Zaterdag 11 september stond Zonnehoven op het Worpfeest gepland. Met een workshop Bouwmodellen met Zonnecellen. De dagen ervoor waren grauw en koud dus we zagen de dag een beetje somber in. Deze ochtend begon ook weer donker maar plots rond 10:00 uur brak de zon door. En werd het tot ieders blijdschap een stralende dag, geknipt voor ons prachtig mooie buurtfeest.

Zonnehoven staat mooi naast ander Duurzame groepen

De stand van de Zonnehoven stond mooi naast die van het Energie besparingsproject Verbeter & Bespaar. Samen met de Wijkaanpak groepen Auto Delen- Auto Daten en de Worp Wegwerpvrij vormde we een Duurzaam hoekje binnen het Sociale kader van het Worpfeest. Het is werkelijk een genot om in een wijk te mogen wonen waar zoveel bewoner op zoveel verschillende manieren uiten en laten zien waar ze mee bezig zijn. De nieuwe stickers werden goed verspreid over het festival, vooral dankzij de kinderen die al gauw de smaak te pakken krijgen: "Heb u nog stickers...?"

Stickers "Zonne-energie? Ja natuurlijk!"

Kun je bij ons bestellen in pakjes van 10 voor €1,=. Stuur een mailtje naar info@zonnehoven.nl met daarop het aantal en je adres. Binnen de Worp brengen we het 1 x p/wk langs en kun je aan de deur afrekenen. Buiten de Worp gaat per post. In dat geval sturen we je eerst ons rekeningnummer en als je betaald hebt, de stickers. 

Kinderworkshop: Bouwmodellen met Zonnecellen

Toen eenmaal het eerste molentje draaide kwamen de kinderen, als door een magneet aangetrokken naar de workshop toe. Vanaf 1 uur tot 4 uur waren we vervolgens druk bezig. Om de kinderen aan de gang te houden, te helpen als iets niet lukte en ons zelf op het hoofd te krabben als we het ook even niet wisten.

Interview met Zonnehoven

Tijdens het Worpfeest sprak een interviewster van Transition Town Radio Voorst/Deventer met Dennis Goorman. Hij begint na 36 minuten met praten (en dan stopt hij voorlopig ook niet meer ;-))

En de foto's Comments