Nieuws & Agenda‎ > ‎

Worp leukste én duurzaamste dorp

Geplaatst 8 jul. 2011 08:07 door Adri Ros   [ 12 jul. 2011 07:52 bijgewerkt door Onbekende gebruiker ]
De Worp/deHoven is als enige stadswijk door naar de halve finales van de RTV-Oost wedstrijd: Leukste dorp van Overijssel. We zijn dus nu al de 'Leukste Wijk van Overijssel'. Op 27 juni hebben we de halve finale bereikt met circa 835 stemmen. De tweede online stemronde is gestart op 27 juni en eindigt op 2 september.

Samen met Broekland en Bathmen strijden we nu voor een plaats in de finale!  Voor een finaleplaats hebben we meer dan die 835 stemmen nodig, dus als je onze wijk ook leuk vind ... STEM dan nu even op gauw onze wijk. Heb je met 3 klikken zomaar iets goeds gedaan ;-)


Worp steeds meer Duurzaam Dorp

'Bedenk hét beste idee om uw eigen dorp of de eigen buurt energiezuiniger, schoner en duurzamer te maken"  was de oproep van de provincie Overijssel voor de wedstrijd Duurzame Dorp Overijssel. En daarbij wint een plan dan ook een aanzienlijke som geld. Vorig jaar heeft Hoonhorst gewonnen. 

Dankzij taakgroep Zonnehoven is de Worp echter ook bekend geworden als een Duurzaam Dorp. Niet officieel maar wel als een inspirerend voorbeeld voor de Duurzame Dorpen als het gaat over zonnepanelen. De provincie heeft gevraagd om onze aanpak te presenteren en dat hebben we gedaan! Met lezingen in Zwolle en Hogeschool Saxion en vele telefoongesprekken met enthousiaste initiatiefgroepleden.

Zonnehoven voorbeeldproject voor de regio

Dit jaar zijn er alleen al in onze regio bewonersacties voor zonnepanelen in Heeten, Hoonhorst, Voorst, Zwolle, Heino en Olst. En overal puilt de belangstelling uit. Zonnepanelen zijn populair, bewonerssamenwerking de sleutel tot succes. En de centrale overheid? Haakt duurzaam af, gokt op gas en kernenergie. We hopen maar dat ze tijdig inzien dat die keuze Nederland nog heel duur kan komen te staan. Dat de politiek toch het roer omgooit, bijvoorbeeld onder invloed van de geweldige opkomst van al deze zonnepaneel-initiatieven :-))

 
 
 
 
 
 

Wo. 3 augustus hele dag opnames RTV-Oost in de wijk

Op Radio Oost zijn de live bijdragen en reportages te beluisteren, te beginnen met een gesprek in het ochtendprogramma Klaarwakker (ca. 07.50 uur). Vanaf 9.00 uur staat het ‘mediapark’ in de speeltuin aan de Leliestraat. Inwoners zijn de hele dag van harte welkom.

Op TV Oost zijn vanaf 12.00 t
ot 16.00 uur bijdragen variërend van informatieve gesprekken en reportages tot amusement. Van 17.20 uur tot 18.00 uur is er een lange televisie-uitzending, waarin live gesprekken zitten afgewisseld met eerder opgenomen reportages.

Vrijdag 27 mei zijn er al opnames gemaakt voor deze TV-clip over die woensdag 8 juni is uitgezonden via RTV-Oost:

Leukste Dorp OverijsselComments