Nieuws & Agenda‎ > ‎

Mogelijk méér Provinciale subsidie, SDE-subsidie in mei bekend

Geplaatst 5 mei 2010 03:55 door Onbekende gebruiker   [ 18 mei 2010 08:30 bijgewerkt ]

Voorstel uitbreiding subsidie Overijssel op 7 juli in de Staten

De provincie Overijssel wil het budget voor de subsidie "Duurzame energie en energiebesparing" uitbreiden om meer projecten te kunnen honoreren. Hierdoor vertraagt de uitslag een paar weken maar vergroot de kans dat ons project Zonnehoven beloond gaat worden. Tot nu toe is het volgende gereserveerd door de provincie :
• Tender van maart 2010: € 1.175.500,--;
• Tender van september 2010: € 1.157.500,--
De behandeling op 7 juli in de Provinciale Staten is live te volgen op de website : http://www.overijssel.nl/bestuur/provinciale-staten/vergaderingen-online. Dus vergeet niet de duimen te draaien.

Beschikkingen SDE - subsidie worden in mei verstuurdDe eerste positieve beschikkingen voor de SDE-subsidie zijn verstuurd. De verwachting van Agentschap/SenterNovem is dat de overige positieve beschikkingen in mei worden verstuurd. En in de tweede helft van mei denkt men de negatieve beschikkingen te versturen. Aldus de Nieuwsbrief van Agentschap.

Stappenplan subsidieontvangers

In de folder ‘U ontvangt SDE-subsidie voor zonnepanelen. Hoe nu verder?’  staat omschreven welke stappen je moet nemen om de SDE-subsidie daadwerkelijk te gaan ontvangen. Deze folder wordt toegestuurd aan alle zon-aanvragers met een positieve beschikking, maar kan dus ook al gedownload worden.  Naast de folder worden in het filmpje ‘Aan de slag’  alle stappen in een notendop toegelicht. Let op: Het aanmelden bij CertiQ en het plaatsen van een Brutoproduktiemeter zijn alleen noodzakelijk bij gebruik van de landelijke SDE-subsidie. Bij de provinciale subsidie zijn deze stappen niet nodig !

Panelen plaatsen met SDE-subsidieComments