Nieuws & Agenda‎ > ‎

Meest gestelde vragen inschrijving stichting Zonnehoven

Geplaatst 15 okt. 2010 10:48 door Onbekende gebruiker   [ 3 dec. 2010 04:41 bijgewerkt door Adri Ros ]
Eind september 2010 is de stichting Zonnehoven opgericht met als doel de verdeling van de provinciale subsidie over de deelnemers met zonnepanelen op het dak. Tevens sluit Zonnehoven deze maand de onderhandelingen af met de zonnepanelen-leveranciers. De uitvoering van het project komt dus snel naderbij. Wij rekenen op plaatsing in de eerste maanden van 2011! Het is daarom voor de leverancier en voor ons nu belangrijk te weten wie van de deelnemers uit april dit jaar, daadwerkelijk van plan zijn om zonnepanelen te plaatsen. Iedere deelnemer wordt daarom gevraagd dit voornemen schriftelijk te bevestigen aan de stichting Zonnehoven. 

Meest gestelde vragen

Op 12 oktober is aan alle 75 deelnemers een brief verzonden waarin wij vragen om een  officiële bevestiging van ieders inschrijving. Tevens kan men hiermee veranderingen voor onze registratie doorgeven. Op deze brief ontvangen wij vragen, waarvan hier de meest gestelde beantwoord worden.

In de brief staat dat ik mijn inschrijfgegevens voor het aantal WP niet mag wijzigen. Waarom is dit?

In de aanloop naar de 1e inschrijving maart/april dit jaar, heeft Zonnehoven veel informatie gegeven waarmee kandidaten zelf konden berekenen hoeveel Wattpiek (Wp) zij willen voor hun huishouden. De informatie hiervoor is sinds onze Quickscan-avond van 27 januari 2010, altijd via onze website te vinden (zie hier). Daarnaast hebben geïnteresseerden diverse mailingen ontvangen over dit onderwerp. Dus wij gaan er van uit dat iedereen de inschrijving correct heeft ingevuld. De gegevens van deze 1e inschrijving vormen de basis voor de subsidie (€ 163.500,= ) van de Provincie Overijssel. Afgesproken daarbij is de regel: "Die het eerst komt, die het eerst maalt."

Sorry, maar ik heb toch heel dringende redenen het aantal Wp te wijzigen. Wat nu?

We willen zeker niet dat u de Wp-gegevens gaat verhogen. Dit met het oog op het feit dat u dan deelnemers achter aan de lijst misschien verhindert mee te doen met de subsidie. Wel kunt u voor dit extra aantal een nieuwe aanvraag indienen waarmee u op onze wachtlijst terecht komt. Mochten er deelnemers afvallen of aangegeven minder Wp nodig te hebben, dan komt u hiervoor in aanmerking. Vermeld bij de inschrijving aub duidelijk dat het om een 2e inschrijving gaat.

Als u minder Wp nodig hebt, geef dit dan duidelijk aan op de retourstrook van de officiële bevestiging.

Als ik teken en later blijkt dat ik minder Wp/panelen kan plaatsen, zit ik dan vast aan dit hogere aantal ?

Nee, zo streng is deze inschrijving niet. Pas na het tekenen van de offerte met de leverancier,bent u gebonden aan een rechtsgeldig contract. Deze offerte wordt gemaakt aan de hand van een dak/huisopname vooraf bij u thuis. In deze offerte staan dan precies de prijzen, de opbrengsten, de installatie en de  materialen. Onze inschrijving nu is bedoeld om, na een half jaar wachttijd, te meten hoe groot en serieus de belangstelling nog is van de deelnemers. Als die laag is, dan gaat Zonnehoven extra deelnemers werven.

Ik heb SDE subsidie ontvangen, mag ik dan nog steeds meedoen?

Ja en nee. Ja, u kunt  blijven meedoen aan de collectieve inkoop en Doe-Het-Zelf-Samenwerking voor goede en goedkope zonnepanelen bij de door Zonnehoven gekozen leverancier.
Nee, u kunt dan niet ook meedoen aan de Proviciale subsidie-regeling. De provincie verbiedt het tegelijkertijd genieten van de SDE zowel als de Provinciale Subsidie. Dit heeft zijn voor- en nadelen (zie ook hier). Zonnehoven verzoekt u te kiezen voor SDE: U schept er ruimte voor andere huishoudens om mee te doen aan de Provinciale subsidie. Zo gebruiken we allemaal samen zo goed mogelijk de subsidiegelden voor het goede doel van duurzame energie productie en energiekostenverlaging. Indien u SDE kiest, vragen wij u dit duidelijk aan te geven op de retourstrook bij de herbevestiging.

Mag ik zelf een andere leverancier uitzoeken?

Nee. Zonnehoven is gebaseerd op het gezamenlijk inkopen bij één en dezelfde leverancier en het gezamenlijk zoeken van subsidie. De provinciale subsidie is daarom onlosmakelijk verbonden aan de collectieve aanbieding van de gekozen leverancier. Mede op basis van de koppeling met de provinciale subsidie, konden wij leveranciers overtuigen van de haalbaarheid van een grote aanbesteding met vele aparte deelnemers en is de leverancier bereid tot het geven van quantumkortingen.

Wanneer krijgen wij de offertes?

Op dinsdag 23 november organiseren wij een avond in het Hovenhuus: Presentatie leverancier en offertes. Speciaal voor alle deelnemers die op onze lijst staan. De leverancier zal op deze avond aanwezig zijn en samen met taakgroep Zonnehoven uitleg geven en vragen beantwoorden. In de week hieraan vooraf krijgt iedere deelnemer een informatiepakket thuis met daarin de offerte van de leverancier, alle productgegevens, service- en garantievoorwaarden. Ook vind u daarin het subsidiecontract van de stichting Zonnehoven en een projectplan met daarin de beschrijving hoe alles gaat lopen.


Comments