Nieuws & Agenda‎ > ‎

Info-avond leverancier en plaatsing zonnepanelen druk bezocht

Geplaatst 25 nov. 2010 08:00 door Adri Ros   [ 27 nov. 2010 05:53 bijgewerkt door Onbekende gebruiker ]
Afgelopen dinsdagavond 23 november was weer een geslaagde informatieavond, zoals meerdere van de ruim 75 bezoekers ons kwamen vertellen. Van de 57 aanwezige huishoudens hebben er 43 gelijk getekend voor een dakopname cq offerte! Misschien was u er bij deze avond, misschien niet. Er is in ieder geval dus veel informatie gegeven en zoals beloofd, zetten we de belangrijkste onderwerpen nog een keer hier op een rij. Binnenkort verschijnt op de website ook een lijst van de gestelde vragen van deze avond, met hun antwoorden, zodat je deze nog even rustig kunt nalezen.

Het verloop van de avond

  • Hoe zijn we tot de keuze gekomen voor Independent Solar Systems?
  • Wat heeft Independent Solar Systems te bieden? Wanneer zijn de dakopnames en hoe ontvang ik mijn offerte?
  • Hoe werkt de subsidieregeling van de provincie Overijssel?
  • Duurzaamheidslening Verbeter&Bespaar

  • Pauze, met gebak ter viering van het succes

  • In 3 ruimten konden de deelnemers alle vragen stellen
  • A: Aan ISS over de offerte, de techniek en de planning
  • B: Aan Verbeter & Bespaar over de DZH-lening
  • C: Aan Zonnehoven over de subsidie vd Provincie

  • Napraten aan de bar met alle betrokkenen


Dakopname

Tijdens de avond konden de deelnemers zich intekenen voor een dakopname. Aan de hand van deze dakopname kan een nauwkeurige offerte worden opgesteld. Deze avond hebben reeds  45 deelnemers van dit aanbod gebruik gemaakt. Voor de dakopname helpt het ISS en uzelf enorm waneer je eerst dit dakopname-formulier invult. Het dakopnameformulier kun je hier downloaden.

Begrippenlijst

Op deze avond is ook een begrippenlijst verspreid aangezien hier regelmatig vragen over binnen komen en misverstanden over zijn. Er komen oa begrippen aan de orde als Turn-key, Wp, DHZ en Omvormer. De begrippenlijst kun je hier downloaden.

'Ga zelf het dak op'

Zonnehoven en ISS gaan verschillende dagdelen organiseren ronde het Doe-Het-Zelf deel van het project. Over het zelf installeren van zonnepanelen en de installatie binnenshuis tot aan de meterkast. In januari is een avond met theorie, instructie(-films) en gelegenheid tot teamvorming (2-3 personen) gepland. En eind februari kan geoefend worden in een levensechte situatie waarbij je mee gaat helpen een daadwerkelijke installatie op het dak te leggen. Zie ter voorbereiding ook onze pagina: "Zelf PV plaatsen"

Duurzaamheidslening

Mocht het nodig zijn om geld te lenen voor de betaling van deze zonnepanelen, dan kun je speciaal hiervoor geld lenen tegen heel aantrekkelijke voorwaarden met de Duurzaamheidslening. Een nadere uitleg van de lening  kun je hier downloaden

Comments