Nieuws & Agenda‎ > ‎

Info-avond Deventer Energie Coöperatie op 10 mei

Geplaatst 20 apr. 2012 06:22 door Adri Ros   [ 20 apr. 2012 06:36 bijgewerkt ]
Vindt u duurzame en betaalbare energie belangrijk? De nieuw te vormen coöperatie Deventer Energie gaat ermee aan de slag. Liefst wekken ze duurzame energie zelf op en anders koopt men het collectief in. Voor elkaar en met elkaar, krijgt het initiatief de vorm van een coöperatie waar ieder lid voor een deel mede-eigenaar van is.

In Deventer zijn een groep pioniers, bestaande uit actieve burgers (waaronder twee ex-Zonnehoven leden Willem Seine en Adri Ros)) samen met medewerkers uit gemeente en bedrijfsleven, hiermee sinds een aantal maanden aan de slag. Als Deventenaren, die geven om de kwaliteit en de toekomst van hun leefomgeving. Die weten dat duurzame energie nu rendabel is en dat investeren in de toekomst zich terugverdient. 

Deventer Energie wil Deventer in 2030 energieneutraal hebben. Dat is geen illusie. Het kan en Deventer Energie wordt zo opgezet dat zij daar een grote rol in zal spelen!

Van zonnepanelen, isoleren tot aan inkoop groene stroom

Deventer Energie gaat een scala aan projecten en duurzame organisaties opbouwen om burgers en bedrijven van dienst te zijn bij dit enorme transitietraject. Om te beginnen met zonnepanelen, isolatie van alle panden in de stad en de gezamenlijke inkoop van groene stroom. De coöperatie organiseert daarvoor ook goedkope leningen en slimme manieren van financieren. Bijvoorbeeld zodat u de aankoop van zonnepanelen uit de energieopbrengst van de zonnepanelen zelf kunt betalen. Met woningcoöperaties denken we mee aan projecten om huurwoningen beter te isoleren en ook daar duurzame energie op te wekken.

Doe mee!

We kunnen en willen dit niet alleen doen. Door als burgers, gemeente, lokale en regionale bedrijven samen te werken, investeren we veel geld in de Deventer samenleving en in lokale werkgelegenheid. Dat is veel werk en daarvoor hebben wij in deze opstartfase de steun van gemotiveerde Deventenaren hard nodig. Maar ook zodat u later kunt zeggen: ik heb nog meegewerkt aan  Deventer Energie en zo een energieneutraal Deventer tot stand gebracht.

Ons initiatief is ook uw initiatief. We zoeken deskundigheid met name op technisch, financieel, juridisch en marketinggebied.

10 Mei, 20.00: Informatieavond op Saxion Hogeschool

Jan Terlouw, ex-politicus en boekenschrijver te Twello,, neemt u deze avond mee in zijn met ons gedeelde inspirerende droom: ‘Samen Positieve Energie’

Andries Heidemaburgemeester Deventer, leidt de informatie-avond

Deventer Energie denkt dat Deventer in 2030 in zijn eigen energiebehoefte kan voorzien. Daarvoor is het enerzijds nodig dat we zoveel mogelijk energie besparen en anderzijds dat we energie duurzaam opwekken in Deventer en omgeving.

Wij hopen u op 10 mei te mogen verwelkomen op Saxion Hogeschool waar u verder kunt kennismaken met Deventer Energie.

Inschrijving gratis!

Schrijft u zich svp in voor deze avond met dit inschrijfformulier. Het verplicht u tot niets en het geeft  Deventer Energie een beeld van de belangstelling zodat ze mogelijk een tweede avond kunnen beleggen en u niet voor een uitverkochte zaal komt te staan.
Ċ
Adri Ros,
20 apr. 2012 06:35
Comments