Nieuws & Agenda‎ > ‎

Eerste zonnepanelen liggen bij Jan Louwen

Geplaatst 19 feb. 2011 01:05 door Onbekende gebruiker   [ 25 feb. 2011 06:39 bijgewerkt ]
Vrijdagochtend om 11.00 zette Theo Rietkerk, gedeputeerde van de provincie Overijssel en fan van bewonersprojecten als Zonnehoven, het laatste paneel vast van de eerste PV-installatie van ons project. Het was koud en grauw maar de Sunny Boy stroom-meter gaf aan dat er toch al gelijk 75 Watt productie was: Een beetje zuinig huis kan daar tegenwoordig de verlichting mee doen, niet waar? Grapten 6 mensen op het dak en een tuin vol toeschouwers met elkaar. 

Buurthuis vol blije mensen

Ruim 35 aanwezigen hoorden hoe blij de gemeente en provincie zijn met ons project en hoe graag zij willen dat dit in Deventer en in de provincie nog veel meer gaat gebeuren. Daarom ondertekenden zij deze ochtend ook en onder luid applaus een overeenkomst om nog meer duurzame projecten te steunen. Wij vinden het echt ontzettend goed als duurzame initiatieven door bewoners samen ontwikkeld worden. Het is goed voor de onderlinge contacten en goed voor het draagvlak voor duurzame verandering. Of zoals de Wijkaanpak terecht zegt: Sociaal én Duurzaam.

In de krant, TV en internet

Vrijdagavond waren we op TV in het Deventer Nieuws, als eerste item. Een prima item al zeggen we het zelf en hartelijk bedankt daarvoor DTV! De uitzending zal binnen paar dagen op YouTube gezet worden en dan ook hier op de website te zien zijn. Zaterdag een paar grote artikelen op bldz. 25 in de Stentor en bij hun op de website. Meer nieuwsflitsen volgen binnenkort.

Zonnepanelen voor nieuwe deelnemers lijkt mogelijk

Op 1 maart sluit de offerte periode voor onze deelnemers. Op dit moment is nog niet alle subsidie gebruikt. Met nog 10 dagen te gaan, is dat krap. Zonnehoven wil graag dat alle subsidie goed gebruikt wordt. Daarom hebben wij besloten dat als er op 1 maart nog subsidie over is, dat dan iedere particulier uit Deventer in aanmerking komt voor subsidie, tot de pot leeg is. U kunt zich nu al aanmelden via de wachtlijst. U zult dan op korte termijn benaderd worden door onze leverancier Independent Solar Systems voor een offerte en dakopname.

Foto is afkomstig van gemeente Deventer, Auke Pluim

Comments