Nieuws & Agenda‎ > ‎

Drempel 50 deelnemers gepasseerd !

Geplaatst 13 apr. 2010 01:02 door Onbekende gebruiker   [ 17 apr. 2010 06:00 bijgewerkt ]
Vandaag 17 april hebben we, met nog 3 dagen te gaan, 71 inschrijvingen binnen (waarvan 32 uit de Worp) voor zonnepanelen met subsidie van de provincie Overijssel. Deze zijn goed voor zo'n 739 zonnepanelen die jaarlijks zo'n 126-133.000 kWh zonnestroom kunnen gaan produceren. Kijk, dat zet zoden aan de dijk, dus we zijn nu al heel blij met het resultaat. Het toont duidelijk de bereidwilligheid aan van veel mensen om met grote inzet van eigen middelen, de klimaat- en energieproblematiek aan te pakken. Dus dames-heren politici, zeg niet dat het aan de (on)wil van de burgers ligt, want dààr is weinig mis mee hoor.

Zonnehoven op TV vanaf 5:24


Op volgorde van binnenkomst

Niet iedere inschrijving gaat een plaatsing worden, is onze verwachting. Minstens 29 mensen hebben namelijk ook de landelijke SDE-subsidie voor zonnepanelen aangevraagd. Omdat subsidieregels het stapelen van twee subsidies verbieden, zullen sommige van deze mensen de komende tijd voor één van de twee subsidies moeten kiezen.  Verder zal ieders beslissing om panelen te kopen, zeker nog afhangen van de totaalkosten en van de vraag of mensen de financiering kunnen regelen. De huidige overschrijding van vijftig aanvragen zien wij daarom niet als een groot probleem. Zonnehoven gaat de hele lijst bij de provincie indienen. Hiermee kunnen we tevens aangeven hoe groot de belangstelling is. Mochten er  uiteindelijk toch meer aanvragen zijn, dan er subsidie toegekend kan worden, dan verdelen we op volgorde van binnenkomst: Wie het eerst komt, het eerst maalt.


-Hier gaan zonnepanelen op de daken komen -

Laatste ontwikkelingen

De gemeente Deventer denkt na over het beschikbaar stellen van Groene Leningen tegen een zeer lage rente (1%) voor zonnepanelen. We zijn daarnaast in contact met een groot project van 5 Sallandse gemeenten die samen ongeveer 10.000 zonnepanelen gaan kopen. Het idee is dat panelen van het Zonnehovenproject parallel meelopen. Het betreft kwalitatief goede zonnepanelen, omvormers en bevestigingsmaterialen. De installatie per huis zullen we waarschijnlijk zelf moeten regelen, dat wordt te ingewikkeld anders
Comments