Nieuws & Agenda‎ > ‎

Deelnemers Zonnehoven houden Open Huis op 14 & 15 mei

Geplaatst 4 mei 2011 06:18 door Adri Ros   [ 15 mei 2011 03:55 bijgewerkt door Onbekende gebruiker ]
Op 14 en 15 mei houden diverse Zonnehoven deelnemers Open Huis. In het kader van de Europese campagne "Solar Days" ter info en promotie van zonne-energie. De Nederlandse editie van de European Solar Days wordt dit jaar met maar liefst meer dan 200 zonne-energie evenementen zeker twee keer zo groot als vorig jaar.

Tag der Sonne

De voorloper van de “European Solar Days", destijds genoemd ‘Tag der Sonne’ vond voor het eerst plaats in Oostenrijk in 2002.  Het idee werd al vrij snel daarna overgenomen door Zwitserland en Duitsland, waar in het geval van Duitsland inmiddels een hele week in het teken staat van hernieuwbare energie.

De 'Woche der Sonne' is de meest succesvolle zonne-energie campagne ooit, en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het gebruik van zonne-energie in Duitsland. In 2011 is het aantal deelnemende landen gestegen tot vijftien.

"Solar Days" wil uitgroeien tot een invloedrijke Europees campagne om vanuit de maatschappij en van onderaf de overgang naar een zonne-economie te steunen en te versnellen. Deelnemers aan Solar Days zijn installateurs, producenten, gemeentes, adviseurs en bewoners die enthousiast zijn over hun zonne-energie oplossingen en deze graag willen laten zien aan anderen. Heel praktisch, heel concreet en heel direct.

Open Huizen in Deventer

  • A - Za. 14 om 13:00: Rondwandeling, vanaf het Hovenhuus, Leliestraat 27: Met taakgroep Zonnehoven langs zo'n 10 huizen met nieuwe zonnepanelen op de Worp. Met hier en daar een praatje, een bezoekje en een bakkie.
  • B - Za. 14 mei, 10-17: Biologische tuinderij Haverkamp, Rodijksweg 5, Colmschate: 16 PV panelen (3.040 Wp), houtgestookte CV in combinatie met zonnecollectoren (thermisch)
  • C - Za. 14 mei, 9-16: Korenmolen “De Leeuw”, Oude Molenweg 3, Lettele: 26 PV panelen (4.950 Wp) en windkorenmolen die nog dagelijks op windkracht maalt. PS: 14 mei is er ook nationale molendag en geraniummarkt voor groot onderhoud molen !
  • D - Za. 14 mei, 9 - 17: Independent Solar Systems, Stationsweg 18, Colmschate: Leverancier vele paneeltypen en omvormers.Ter plekke te aanschouwen. Professionele kennis aanwezig. Werkend PV-systeem, windmolen Energy Ball en straatlantarens op zonnestroom.
  • E - Za. 14 Mei, van 10 tot 16: Particulier,Oranjelaan 82, Diepenveen: 14 PV panelen. 1 Zonneboiler, 1 HRe-CV ketel
  • G - Za. 14 Mei, van 10 tot 16: Particulier, Dirk Schaferstraat 21: 18 zonnepanelen op een plat dak van een woonhuis.
  • A - Zo. 15 mei om 13:00: Rondwandeling, vanaf het Hovenhuus, Leliestraat 27: Met taakgroep Zonnehoven langs zo'n 10 huizen met nieuwe zonnepanelen op de Worp. Met hier en daar een praatje, een bezoekje en een bakkie.
  • F - Zo. 15 Mei, van 12 tot 16: Particulier, Jan van Krimpenstraat 9: 3 PV-panelen op pannendak, Zonneboiler met 30 heatpipes op platte garagedak


Waar liggen de zonnepanelen op de Worp, de bakermat van Zonnehoven.

Ongeveer de helft van de deelnemers heeft de panelen inmiddels op hun dak liggen.Comments