Nieuws & Agenda‎ > ‎

8 September feestelijke opening zonnepanelenproject Deventer

Geplaatst 2 sep. 2010 06:09 door Onbekende gebruiker   [ 19 jan. 2011 03:00 bijgewerkt ]
Op woensdag 8 september start om 13.30, met het plaatsen van het eerste zonnepaneel op dak van OBS Het Mozaïek, het grote zonnepanelenproject van de vier gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Bronckhorst en Deventer. De gemeenten realiseren samen 1,7 megawatt aan elektriciteit in samenwerking met leverancier PFIXX Solar BV. Waarvan 1 MW in Deventer op 70 scholen, buurt- en sportgebouwen in eigendom van de gemeente.

Unieke constructie plaatsing zonnepanelen

De gemeente gebruikt een unieke constructie: De aankoop en installatie wordt door de gemeente betaald. De stroomrekening van de instellingen gaat drastisch omlaag en zij ontvangen ook de opbrengsten van de opgewekte zonnestroom en de SDE-subsidie 'grote projecten'. De koop- en installatiekosten worden in vaste bedragen terugbetaald aan de gemeente tot de panelen afbetaald zijn.

Nieuwe zonne-energieprojecten in aanbouw

Wethouder Jos Pierey ziet dit project als een deel van nog veel meer projecten gericht op energiebesparing (Verbeter & Bespaar) en de opwekking van hernieuwbare energie met Zon, Wind en Biomassa.  Zo zijn er nu gesprekken opgestart met het bedrijfsleven over het inrichten van nieuwe zonnepaneel-projecten op grote daken van daarvoor geschikte gebouwen.

Reportages

Stentor: Startschot project zonnepanelen in Het Mozaïek

Deventer TV

Start zonnepaneelproject Deventer (start op 5.50 min)

Comments