Nieuws & Agenda‎ > ‎

Do. 27 mei : Energiebesparing in je eigen huis, de moeite waard

Geplaatst 18 mei 2010 07:14 door Onbekende gebruiker   [ 19 mei 2010 12:14 bijgewerkt ]
19.30, Buurthuis 't Hovenhuus - vrij entree 

Als het goed is hebben alle bewoners van de Worp afgelopen week een brief van Verbeter & Bespaar gekregen, het nieuwe project van de gemeente Deventer. Zonnehoven steunt dit project van harte : door energie te besparen help je èn jezelf èn het klimaat èn heb je een zonnepaneeltje of wat minder nodig. Verbeter en Bespaar gaat particuliere woningeigenaren praktisch met raad en daad helpen om hun huis energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld door isolatie van muren, ramen en daken, met nieuwe CV of gebruik van zonne-energie. 

Energieadvies op maat is gratis ... doe maar dus

Als eerste wordt een rapport van het huis opgesteld : het energieadvies. Voor maximaal 200 euro komt een adviseur langs, die je woning van top tot teen bekijkt en adviezen op maat geeft: Wat is de energie-situatie nu van je huis ? Wat kun je allemaal doen om energie te besparen ? Welke maatregelen leveren tegen welke kosten hoeveel besparing op ? Welke subsidies kun je daarbij gebruiken? De €200,= schiet je voor en krijg je daarna terug van de gemeente. In dit rapport zit ook een EnergiePrestatieAdvies inbegrepen, wat je kunt gebruiken voor de prijsbepaling van je woning (het A-F energielabel). 

Je kunt je nu al hier via Internet inschrijven voor het energieadvies. Je wordt dan binnen twee werkdagen terug gebeld voor een afspraak. Je kunt je ook eerst laten informeren op 27 mei in het Hovenhuus en daarna ter plekke inschrijven. 

Wat kun je nog meer verwachten


Afhankelijk van de hoeveelheid energie die je bespaart, krijg je extra subsidie om je over de drempel te helpen : wordt het huis één energielabel gunstiger, dan geeft Deventer je 350 euro. Bij twee labels, keert de gemeente 700 euro uit. Voor allerlei soorten klussen bestaan subsidies en kunnen terugverdientijden berekent worden, zie ook hier. De rest van het geld voor de investering(en) kan via de gemeente geleend worden tegen een erg aantrekkelijke rente (2% lager dan de markt). Verder:

  • Een onafhankelijk servicepunt waar je terecht kunt met alle vragen 
  • Subsidie voor diverse energiemaatregelen (vanaf zomer 2010)
  • Informatie via website, folders, DTB, Deventer NU en dergelijke
  • Offertes van deskundige bedrijven uit de buurt
  • Begeleiding en toezicht bij de uitvoering van de maatregelen

Het programma van 27 mei

19.30 uur Ontvangst met koffie op het Hovenhuus
19.45 uur Opening door Jos Pierey, wethouder Milieu
19.55 uur Toelichting ‘Verbeter & Bespaar’ door Faruk Dervis, projectleider 
20.15 uur  Duurzaamheidslening Deventer door Nico van Est, 
                  accountmanager Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN)
20.30 uur Toelichting energieadvies op maat door René Kuizenga, energieadviseur  
20.45 uur  Mogelijkheden voor energiebesparing in uw woning door Rik Altena, DWA installatie- en energieadvies
21.00 uur Vragenronde en mogelijkheid om in te schrijven voor een energieadvies op maat

Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met Koos Timmermans van Verbeter & Bespaar, telefoon 0570-693443 of e-mail info@verbeterenbespaar.nl. Ook kunt u meer informatie vinden op de website www.verbeterenbespaar.nlComments